Ecosysteem
Life Sciences

Dynamisch
ecosysteem

Hoe je het ook draait of keert, het LégiaPark is ideaal gelegen, logistiek en geografisch, maar ook economisch en wetenschappelijk, pal in het midden van een dynamische regio, die zelf centraal ligt in de Euregio.

Luik is de thuishaven van meer dan 140 Life Sciences-bedrijven, in sectoren als oncologie, cardiologie, immunologie, radiofarmacie en de ontwikkeling van baanbrekende medische instrumenten. In 2020 werd er meer dan 350 miljoen euro opgehaald en was de sector goed voor ruim 4.000 banen.

Luik is ook een uniek wetenschappelijk en academisch centrum met een universiteit van wereldklasse (ULiège), een universitair ziekenhuis (CHU) en een rijk en gevarieerd ziekenhuislandschap dat de ontwikkeling van de biowetenschappen stimuleert.

ecosystemLS_DEF

Zorgzaam
ecosysteem

Het LégiaPark wordt ontwikkeld en beheerd door de groep Noshaq. Het is ook een project om de krachten te bundelen en op die manier de economische ontwikkeling van de biowetenschappen in de provincie Luik een boost te geven. Wie zich vestigt in het LégiaPark komt terecht in een zorgzame omgeving die bedrijven aangepaste steun verleent bij hun oprichting en economische ontwikkeling, langs vier krachtlijnen:

  • Business Support
  • Expertise & Technologie
  • Financiering
  • Infrastructuur
ecosystemLS_DEF
0
Life Sciences-bedrijven
0 Mio
€ opgehaald in 2021
0
banen in Life Sciences

Ecosysteem in
volle ontwikkeling

Wie zich vestigt in het LégiaPark, sluit aan bij talrijke andere toonaangevende bedrijven in dit ecosysteem:

Rechercher par

AMYL THERAPEUTICS

Activités

Amyl therapeutics is een preklinisch biotechnologiebedrijf dat baanbrekende benaderingen ontwikkelt voor de behandeling van zeldzame en ernstige perifere eiwitmisvouwingsziekten. Door nieuwe therapieën te ontwikkelen die meerdere verkeerd gevouwen eiwitten herkennen en aanpakken, willen we een transformerende impact hebben op het leven van patiënten die lijden aan systemische amyloïdose.

AMYL THERAPEUTICS

WHITE RAVEN

Activités

White Raven is een CDMO die actief is in het formuleren en aseptisch vullen van kleine batches injecteerbare geneesmiddelen. Ze helpen bedrijven die worstelen met vertragingen in hun nieuwe medicijnontwikkelingsprogramma om hun producten sneller en met veel meer flexibiliteit af te vullen.

WHITE RAVEN

ALLEGRO

Activités

Allegro is een life sciences bedrijf dat baanbrekende producten ontwerpt, ontwikkelt en commercialiseert op het snijvlak van biotech, nanotech en medtech. Ze zijn gespecialiseerd in baanbrekende biomedische nanotechnologie voor de kwalitatieve verlenging van het leven.

ALLEGRO

PHARMALEX

Activités

PharmaLex maakt deel uit van Cencora, een toonaangevend wereldwijd gezondheidszorgbedrijf met een basis in farmaceutische distributie. Samen bieden ze end-to-end productcommercialisering, inclusief wereldwijde markttoegangsstrategie en uitvoering, om patiënten een gezondere toekomst te bieden, waar ook ter wereld.

PHARMALEX

RB PHARMA

Activités

RB PHARMA

EKLO

Activités

EKLO ondersteunt ondernemers en managers in elke fase van de ontwikkeling van hun projecten. Eklo biedt een uitgebreid scala aan diensten en beschikt over geavanceerde expertise en vaardigheden in snelgroeiende sectoren en thema’s.

EKLO

ABSCINT

Activités

ABSCINT is een bedrijf dat zich bezighoudt met moleculaire beeldvorming in een klinische fase en dat in vivo diagnostiek ontwikkelt op basis van single-domain antilichamen. Ze ontwikkelen unieke antilichamen (AB) die superieure prestaties leveren in scintigrafie (SCINT). Hun missie is om preciezere, specifiekere, handigere en veiligere diagnostiek te bieden op het gebied van oncologie, cardiologie en immunologie.

 

ABSCINT

COVARTIM

Activités

COVARTIM is een ingenieursbedrijf dat 100% focust op medische hulpmiddelen, medische apparatuur voor IVD en digitale gezondheidsoplossingen.

COVARTIM begeleidt zijn klanten bij elke stap, van de vroege ontwikkeling van hun hulpmiddel tot de marktintroductie ervan. Hun diensten variëren van consultancy tot in-house productontwikkeling en training op maat.

COVARTIM

QUALIblood

Activités

QUALIblood voorziet de farmaceutische industrie, ziekenhuizen en universiteiten van alle analytische diensten voor bloedonderzoek. Het geëxperimenteerde team werkt met geavanceerde technologieplatforms om zijn expertise op het gebied van biomarkers aan te bieden voor projecten van preklinische tot post-marktstadia.

QUALIblood

OP2LYSIS

Activités

Op2Lysis wil het beheer en de behandeling van cerebrovasculaire trombotische aandoeningen verbeteren door een ultramoderne technologie aan te bieden die voor elk ziekenhuis toegankelijk is om de afhankelijkheid van patiënten en de bijbehorende kosten te verminderen. Het DNA van het bedrijf is om ontwikkelingskeuzes te baseren op bestaand en gedocumenteerd klinisch bewijs van concept.

OP2LYSIS

EXEVIR

Activités

ExeVir is een bedrijf in een klinische fase dat nieuwe antilichaamtherapieën ontwikkelt die patiënten helpen infectieziekten af te weren. Hun focus ligt op de bescherming van bevolkingsgroepen die geen baat hebben bij vaccins, zoals personen met verminderde immuniteit. Het veelzijdige VHH-platform maakt zowel preventie als behandeling van bacteriële en virale bedreigingen mogelijk.

EXEVIR

VALENTINY ARCHITECTES

Activités

Valentiny Architects is een bureau dat gespecialiseerd is op het gebied van architectuur en binnenhuisarchitectuur.

VALENTINY ARCHITECTES

GREISCH

Activités

Het bureau Greisch is een ingenieurs- en architectuurbureau. Ze voeren studies uit of verzorgen het bouwmanagementvoor infrastructuurwerken. Voor de constructie van gebouwen werkt het bureau Greisch aan opdrachten gaande van het uitwerken van het programma over het architecturale ontwerp, het energieconcept, de stabiliteitstudies of de engineering van de speciale technieken tot de commissioning.

GREISCH

MOURY CONSTRUCT

Activités

MOURY CONSTRUCT is een familiegroep met honderd jaar ervaring, gespecialiseerd in de renovatie-, woning- en utiliteitsbouwsector, voor de particuliere en de openbare markt.

MOURY CONSTRUCT

WUST

Activités

WUST is een algemeen bouwbedrijf. WUST, dat aanwezig is in Wallonië, Brussel en het Groothertogdom Luxemburg, bouwt wooncomplexen, kantoorgebouwen, industriehallen en handelsruimten, gebouwen voor onderwijs, gezondheidszorg en persoonlijke hulpverlening, sport- en vrijetijdsvoorzieningen, renovatie- en restauratiewerkzaamheden, alsmede dienstverlenende werkzaamheden voor de industrie.

 

WUST

CHC Health Group

Activités

De CHC Health Group verenigt klinieken, medische centra, bejaardentehuizen, een zorginstelling voor gehandicapten, een crèche en operationele diensten in Luik, België. De CHC Health Group is een belangrijke speler in het zorglandschap van de provincie Luik. De meeste van onze patiënten en bewoners komen uit de Luikse rand, maar dankzij de diversiteit van onze diensten en partnerschappen ontvangen wij ook steeds meer patiënten van verder weg.

CHC Health Group

FEDERALES ASSURANCES

Activités

Federale Verzekering is een coöperatieve en onderlinge verzekeraar.

FEDERALES ASSURANCES

IMMO MOURY

Activités

Publiek gereguleerde Vastgoedonderneming

IMMO MOURY

TELEMEDICINE TECHNOLOGIES BELGIUM

Activités

Telemedicine Technologies is een uitgever van collaboratieve e-Health oplossingen, leider op het gebied van klinisch onderzoek met zijn CleanWEB oplossing, een beveiligd internetplatform gewijd aan het elektronisch beheer van klinische studies en registers. Telemedicine Technologies is ook een actor die betrokken is bij de evaluatie van de monitoring van patiënten thuis, met aangesloten objecten.

TELEMEDICINE TECHNOLOGIES BELGIUM

PLUSONE

Activités

PlusOne is het eerste rekruteringskantoor in België dat volledig gewijd is aan KMO’s die actief zijn op het gebied van wetenschap of technologie.

PDC LINE PHARMA

Activités

PDC*line Pharma is een Frans-Belgisch biotechnologiebedrijf in klinische ontwikkeling dat een nieuwe klasse van innovatieve immuuntherapieën voor kanker ontwikkelt.

PDC LINE PHARMA

COCEPTIO

Activités

CoCEPTIO wil het bedrijfs- en technisch expertisecentrum zijn dat een meer geïntegreerde en pragmatische projectaanpak “op maat” biedt. Hun missie is het definiëren, ontwerpen en implementeren van multitechnische installaties met een resultaatverbintenis om hun klanten in staat te stellen zich te concentreren op hun proces en hun bedrijf.

COCEPTIO

B2C ENGINEERING

Activités

B2C Engineering is een bedrijf dat actief is in de industriële sector. Hun competenties bestrijken de volledige industriële productieketen en ze zijn gespecialiseerd in de integratie van automatisering, industriële IT, CSI, IoT, MES-implementatie, energieboekhouding en roboticaoplossingen.

B2C ENGINEERING

WALLONIE SANTE

Activités

WALLONIE SANTÉ is het Waalse investeringsfonds voor de financiering van actoren op het domein Sociale Actie en Gezondheid.

WALLONIE SANTE

RADIOMICS

Activités

Radiomics is een organisatie uit Luik die onderzoek doet naar medische beeldvorming van een nieuwe generatie. Ze steunt op de unieke ervaring van haar oprichters, pioniers in radiomics.

RADIOMICS

NOSHAQ

Activités

investeringsfonds en projectontwikkelaar Noshaq heeft een portefeuille met 474 bedrijven. Noshaq, de financiële referentiepartner voor het oprichten en ontwikkelen van KMO’s in de regio Luik, is sterk vertegenwoordigd bij bedrijven die actief zijn in de sector van de biowetenschappen.

NOSHAQ

HYLORIS

Activités

het biofarmaceutisch bedrijf Hyloris legt zich toe op het innoveren, heruitvinden en optimaliseren van bestaande behandelingen om tegemoet te komen aan belangrijke gezondheidsbehoeften en relevante verbeteringen te bieden aan patiënten, gezondheidswerkers en betalers.

HYLORIS

GEVERS

Activités

Gevers, een toonaangevend bedrijf inzake de bescherming van intellectuele eigendom, is gespecialiseerd in octrooien. Het biedt verschillende aanverwante diensten aan om elke cliënt te laten profiteren van zijn uitgebreide expertise op dit domein.

GEVERS

GABISMARTCARE

Activités

Gabi SmartCare stelt gezondheidswerkers, onderzoekers en gezinnen in staat om een betere diagnose te stellen bij kinderen door nauwkeurige gegevens slim te verzamelen en te verwerken.

GABISMARTCARE

EXO BIOLOGICS

Activités

EXO Biologics is een Belgisch biotechnologiebedrijf met als specialisatie het onderzoek naar extracellulaire vesikels, exosomen en de ontwikkeling van geneesmiddelen.

EXO BIOLOGICS
Boulevard Patience et Beaujonc 3 (adresse postale)
Rue Louise Michel (entrée parking)
B-4000 Liège (Glain)

© 2024 legiapark All Rights Reserved

logo_footer

Designed by Tiltgraphic and developed by ID-Clic

© 2024 legiapark All Rights Reserved