droneflyview_LGP

DE
LIGGING

Het LégiaPark ligt tegenover de CHC MontLégia-kliniek, het nieuwe ziekenhuis van de CHC Health Group. Het is een unieke plaats om activiteiten in de sector van de gezondheidswetenschappen te ontwikkelen, vlakbij Luik en centraal in het Waalse biotech-ecosysteem.

Het LégiaPark ligt op het terrein van de vroegere steenkoolmijn Patience & Beaujonc aan de rand van Luik, langs de E25 (A602). De bereikbaarheid is uitstekend, in het hart van de grensoverschrijdende Euregio-zone (Luik – Hasselt – Maastricht – Aken – Eupen).

Multimodale bereikbaarheid

De bedrijvenzone LégiaPark aan de rand van Luik is uitstekend bereikbaar. Ze ligt immers niet alleen dicht bij de stad met haar talrijke voorzieningen, maar sluit ook aan op de belangrijkste verkeersaders, zodat Duitsland, Nederland, Frankrijk en Luxemburg snel te bereiken zijn.

Het LégiaPark ligt op 10 minuten van de stad Luik en de luchthaven, maar buiten de zones met grote verkeersdrukte. Het is makkelijk bereikbaar met de auto (eigen snelwegafrit), met het openbaar vervoer (directe buslijn TEC 57 vanaf het Guillemins-station) of met de fiets (vlakbij de Ravel).

Het LégiaPark is niet alleen geografisch ideaal gelegen, maar bevindt zich ook tegenover het CHC MontLégia, het nieuwe ziekenhuis van de CHC Health Group, waardoor het de facto een bevoorrechte plaats is voor activiteiten in verband met gezondheidswetenschappen.

De site is rechtstreeks verbonden met:

  • de grote autosnelwegen: oost-westverbinding doorheen Wallonië, snelweg naar Brussel en Duitsland (E40), verbindingen met Antwerpen en Maastricht
  • het station Luik-Guillemins
  • Liège Airport (E42)
  • de Trilogiport
  • het stadscentrum van Luik, op 10 minuten met de auto

Pluspunten

amenage

5,5 ha om in te richten

heart

Activiteiten in verband met gezondheid en welzijn

chaise

Voorbeeldige bereikbaarheid

hospital

In een nieuwe wijk, tegenover het MontLégia-ziekenhuis, het nieuwe ziekenhuis van de CHC Health Group

buildings

Op 10 minuten van het stadscentrum

baloon

Talrijke diensten in de buurt (woningen, crèche, diverse diensten)

trees

Groene omgeving

CHC Health Group

De CHC Health Group is een belangrijke speler in het zorglandschap van de provincie Luik. Hij biedt vooral zorg aan patiënten en inwoners uit Luik en omgeving, maar ook aan patiënten van verder weg.

De volledige CHC Health Group heeft in totaal 4.690 werknemers en doet een beroep op 1.084 artsen en andere zelfstandige dienstverleners. De capaciteit van de CHC Health Group bedraagt 1.009 goedgekeurde bedden, 707 bedden in woonzorgcentra, 30 bedden in psychiatrische verzorgingstehuizen en 40 dagverblijven voor gehandicapte volwassenen. Tot slot heeft de crèche naast LégiaPark een capaciteit van 72 plaatsen.

Over de CHC Health Group

 

check

2020

in maart in gebruik genomen

lit

694

klassieke ziekenhuisbedden

lit-jour

120

bedden in de dagkliniek

soins

95

IC-bedden

screen

16

operatiekamers

Boulevard Patience et Beaujonc 3 (adresse postale)
Rue Louise Michel (entrée parking)
B-4000 Liège (Glain)

© 2024 legiapark All Rights Reserved

logo_footer

Designed by Tiltgraphic and developed by ID-Clic

© 2024 legiapark All Rights Reserved